top of page

Vägleding för en färgglad person som jag

Uppdaterat: 17 juli 2023Text: Pella Arendt – Ayurvedisk hälsorådgivare – Ayurvediskt Center Malmö


Ett hem ska vara den plats där du är trygg, kan återhämta dig och, framför allt, den plats där du kan känna att du verkligen är dig själv.

När jag var på Anna Charlottes föreläsning och workshop,

‘The World of Colours’, bestämde jag mig för att ta tag i sovrummet. Det jag uppskattar med Vastu är just det att inredningen är en kreativ process där vi har en chans att komma i kontakt med vårt inre.


Hur ofta har jag inte suttit i ett rum (inrett av mig själv eller någon annan)

och antingen känt att det är underbart eller att något inte stämmer!!

Att sovrummet låg i rätt riktning blev en lättnad.

Med en mood-board som utgångspunkt där jag kunde planera färger, möblering och viktiga detaljer kände jag att jag var igång och kunde presentera det hela

för min partner.

Nu var det två personers intuition och känsla som skulle samarbeta och då jag är en pitta (med mycket vata) och min partner en kapha blev det lite ändringar men enbart till det bättre. Det viktiga var att enas om vilken känsla rummet skulle förmedla. Vastu vägleder en i vilket val av färger man ska göra och vilka färger som är bra att kombinera. Bra vägledning för en ”färgglad” person som jag.

Då naturen är en viktig del i Vastu valde vi naturfärger som grund med kompletterande färger som orange och indigo.


“Nu var det två personers intuition och känsla som skulle samarbeta och då jag är en pitta (med mycket vata) och min partner en kapha blev det lite ändringar men enbart till det bättre.”

Ett rum i söderläge domineras dessutom av jord och eld.

Vi behövde inte köpa nya möbler utan vi målade om de vi hade.

Den gröna färgen fick vi med tack vare de gröna växterna.

Taklampan av naturmaterial är en favorit.

Inom Vastu går det att hitta svar. Allt går att balansera på olika sätt.

Kristaller på nattduksbordet är inte bara bra för dess egenskaper utan också för dess skönhet. Ända sedan jag var barn har jag älskat vackra stenar och kristaller. Då tänkte jag inte på eventuella krafter utan enbart på den glada känslan jag fick av att se på dem. Intuition och känsla igen! Rosenquartz, tigeröga och ametist för att rensa luften, grundande, harmoni och inre styrka. Lavendeldoft för ro. En silverbricka med levande blommor i en vas osv. Med detaljernas hjälp kan rummet följa årstiderna och förändringen tar inte för mycket tid och ork.

MEN inte för mycket detaljer! Det är minst lika viktigt med luft så passa på att rensa bland era saker innan ni börjar.

Sist men inte minst: Inga mobiler före läggdags!Då naturen är en viktig del i Vastu valde vi naturfärger som grund med kompletterande färger som orange och indigo.
Ända sedan jag var barn har jag älskat vackra stenar och kristaller. Då tänkte jag inte på eventuella krafter utan enbart på den glada känslan jag fick av att se på dem. Intuition och känsla igen! Rosenquartz, tigeröga och ametist för att rensa luften, grundande, harmoni och inre styrka. 

FÄRGWORKSHOP – The Word of Colours / Färgernas språk –

Holistisk Inredningsdesign


Vill ni veta mer eller boka någon av mina workshops och föreläsningar

Vänligen kontakta: charlotte@annacharlotte.se


Varmt Välkomna!

Anna Charlotte
 

WOCUNITY.COM is an intuitive based communication platform where you will meet selected artists and creative communicators that represent the free world of creativity to speak and to lecture.
126 visningar0 kommentarer

Comentarios


bottom of page