top of page

The Power of colours - färgkraft!Varför har jag skrivit en bok om färg, samt valt att sammanföra en tusenårig läkekonst till dagens teknologiska samhälle.

Svaret är vår länk till naturen och dess byggstenar "The law of nature".

Hur vi samverkar med naturen beskriver jag i boken under benämningen "Living in the four seasons" som är en del av konstprojektet Aurora Borealis, fyra miljöer som skiftar i rytm och samverkan med säsongernas växlingar.

Ett väl fungerande underlag när man planerar för holistiska miljöer och val av färgsättning.


Jag har även skapat en "colour workshop" som baseras på rytmen och samspelet mellan färger. Hur dessa kan bidra till balans och näring, en tusenårig kunskap som finns väl dokumenterad via forskning. Aktuellt via modern hjärnforskning som beskriver hur vårt undermedvetna - via våra sinnen påverkas av de miljöer vi befinner oss i.


Att skapa stressfria miljöer, bygger inte endast på valet av materiella ting, vi bör även här beakta människans byggstenar - kropp - själ - ande. Dessa tre är på alla vis integrerade i vårt dagliga liv. Med den insikten blir skapandet av stressfria och stödjande miljöer både en större utmaning men också mer kreativt och spännande.


- Anna Charlotte


Lite kort info om boken The Word of Colours - som finns att beställa från shoppen


Med inspiration hämtat från studier i den Indiska läkekonsten Ayurveda, beskriver Anna Charlotte stilfullt om färgerna och naturens inneboende läkekraft. Hur man utifrån ett holistiskt perspektiv kan skapa stressfria miljöer.

I boken finns även en workshop baserad på färgernas läkande egenskaper och är användbar både för privatpersoner och professionella inredare. Boken är vackert och rikligt illustrerad av Anna Charlotte, fotograferna Richard von Hofsten och Anne Nyblaeus. Grafisk form Ehrling Braghfors.142 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla

Kommentare


bottom of page